Friday 4 April 2014

Mari mengenali Soya dan Khasiatnya

FAKTA:

  •  Kacang soya juga dikenali sebagai "Glycine Max" merupakan salah satu daripada 7"Super Foods" di dunia.
  • Masyarakat China mula mengunakan kacang soya sebagai makan kesihatan sejak 5000 tahun yang lalu.
  • Pada tahun 80-90an, kacang soya merupakan "Makanan berfungsi" yang paling banyak dikaji. banyak penemuan saintifik yang positif membuktikan kacang soya dan protein soya boleh mempertingkatkan kualiti kehidupan tanpa mendatagkan kesan sampingan yang memudaratkan.

Diantara Kebaikan yang disumbangkan oleh kacang soya dan protein soya adalah seperti berikut:

1) Kurangkan penyakit koronari jantung melalui pengawalan paras kolestrol dalam badan oleh peptid soya 7s dan 11s dimana tindakannya seperti ubat "statins" tetapi tanpa kesan sampingan.

2) Isoflavin Soya dipercayai dapat mempertingkatkan:
  •  Kesihatan payudara serta mencegah barah payudara dan rahim
  •  Memperkuatkan tulang lalu mencegah Osteoporosis(penyakit tulag rapuh) dengan mekanisme mengurangkan kehilangan kalsium dalam tulang .
  • Mengatasi masalah simptom mati haid.   
3) Lesitin Soya dapat:
  • Mempercepatkan peredaran darah.
  • Menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel.
  • Mengemusi lemak dalam makanan.
  • Mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati 
  • Mampu mengawet penuaan dan mencegah pigmentasi kulit.
4) Kandungan Asid Amino perlu, asid lemak omega-3, asid folik, zat besi, dan kalsium sesuai bagi semua wanita sebagai makanan tambahan protein utama untuk mencegah anemia, dan mengurangkan masalah kesihatan. Selain itu, dapat memperlahankan proses penuaan.

5) Gula kompleks dan "oligosaccaride" dalam kacang soya memperbaiki masalah sembelit dan juga sebagai makanan utama probiotik di dalam usus besar demi kesihatan kolon serta mencegah kita dari barah kolon.

***Walaupun kacang soya memiliki pelbagai ciri yang meransang kesihatan badan optimum, anda mesti berhati-hati membuat pilihan jenama dipasaran. Antaranya:
  • Memastikan barangan tersebut bebas daripada toksin dan 'heavy metals', bakteria, kulat, dan anflatoksin serta racun serangga. #ESPshaklee 100% bebas.
  • Pastikan soya adalah bebas dari urinase Enzyme supaya tidak mendatangkan masalah Gout. #ESPshaklee 100% bebas.
  • Pastikan ia kaya dengan asid amino perlu, omega-3, zat kalium. #ESPshaklee ada semua zat yg diperlukan.
  • Bebas dari bahan "thickener" dan perasa tiruan. #ESPshaklee 100% bebas.
Kesimpulanya, kebaikan kacang soya demi kesihatan memang memberansangkan. Akan tetapi anda mesti memastikan ciri-ciri keselamatan barangan sebelum ia digunakan untuk jangka panjang.

Disini anda perlu yang ESP shaklee ialah minuman No.1 non-GMO yang mempunyai ciri2 keselamatan dan protein yang tinggi untuk anda.


Jika anda berminat untuk mendapatkan produk "The Best Seller" ni sila hubungi kami:

Hubungi SID anda untuk mendapatkan consultant percuma:





PN.NURAFIZAH BINTI ZULKIFLI
SID:1113310
Call/sms/whatssap:011-12434504
email: bestvitaminshop.gmail.com



No comments:

Post a Comment